Het Delcampe-forum is een gezellige plaats gewijd aan verzamelen en aan passies.

U kunt er tips uitwisselen, hulp geven of krijgen en berichten uitwisselen.

Voor het welzijn van iedereen moeten er bepaalde gedragsregels worden nageleefd, deze worden hier uiteengezet.

Dit artikel behandelt de volgende onderwerpen:

De toegang tot het forum

Het forum is toegankelijk vanaf alle pagina’s van de website.

Klik in de menubalk op "Gemeenschap" en daarna op "Forum"

Het opstellen van een bericht

Het forum is onderverdeeld in 3 grote ruimtes die zijn gewijd aan specifieke thema’s :

• verzamelingen,
  • de website van Delcampe
  • de marktplaats van Delcampe

Deze thema’s zijn onderverdeeld in subrubrieken.

1. Kies de geschikte rubriek en vervolgens subrubriek waarin u uw bericht wilt plaatsen.
    Bijvoorbeeld, als uw onderwerp betrekking heeft op uw boekenverzameling, kies dan het overeenkomstige onderwerp.
  2. Klik op de knop "Nieuw bericht"
  3. Kies een naam voor uw onderwerp
  4. Schrijf uw bericht in het kader dat hiervoor is voorzien
  5. Voeg indien nodig een afbeelding toe door te klikken op het symbool "+"
  6. Vink de volgende vermelding aan "Ik heb her charte van het Forum gelezen ..."
  7. Klik vervolgens op de knop "Aanmaken"

Het opstellen van een antwoord op een bericht

1. Om te antwoorden op een gepost onderwerp of op een interventie, klik op de knop "Beantwoord dit bericht"
  2. Schrijf uw bericht in het vak dat hiervoor is voorzien
  3. Voeg indien nodig een afbeelding toe door te klikken op het symbool "+"
  4. Bevestig door op de knop te klikken "Antwoord"

Tip: U kunt ook een antwoord geven op het onderwerp in zijn geheel onderaan de pagina.

Het zoeken op het forum

Het is mogelijk om geavanceerd te zoeken op het forum. Deze functie is heel nuttig bij het zoeken naar een specifiek bericht of onderwerp. Hiermee kunt u bijvoorbeeld nagaan of een onderwerp al is aangemaakt.

Met geavanceerd zoeken kunt u zoeken op sleutelwoord, methode, gebruikersnaam, forum (of onderwerp zoals filatelie) en sorteren op een bepaalde periode of op de weergave van resultaten.

De ontvangst van meldingen

1. Om een melding te ontvangen wanneer u een antwoord krijgt, ga naar "Mijn instellingen: E-mails"
  2. Selecteer onder "Mijn Community notificaties", bij "Antwoord op het forum", "Actief"
  3. Klik op de knop "Wijzigen" zodat uw wijzigingen in aanmerking worden genomen

Tip: Het is mogelijk om rechtstreeks toegang te krijgen tot het onderwerp vanaf de verzonden e-mail door te klikken op de knop "Mijn onderwerp bekijken".